Ugapšen bivši rukovodilac EPS-a u Priboju

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole i bezbednosti EPS-a i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su bivšeg rukovodioca pogona Priboj sistema "EPS Distribucija" G.L. (1969), zbog postojanja sumnje da je u periodu od 2015. godina do 2017. zloupotrebom položaja oštetio to preduzeće za oko 819.000 dinara.

Osumnjičeni se tereti da je naložio da se zameni energetski transformator od 160 kilovat ampera transformatorom od 400 kilovat ampera u Trafo-stanici "Raketa", čime je umanjio troškove utrošene električne energije za priključenje hladnjače privrednog društva "R2 plus".

Na taj način G.L. je, iako je znao da "R2 plus" o svom trošku treba da zameni predmetni transformator, oštetio "EPS distribuciju" za 399.677 dinara, koliki su troškovi zamene transformatora.

Takođe, osumnjičeni se tereti i da je naložio da se, bez pravnog osnova, izvedu radovi na elektro-energetskim objektima u vlasništvu privrednog društva "Kladenac- elektro" d.o.o.

Radove su, kako se sumnja, novembra 2016. godine izveli zaposleni javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" i operator distibutivnog sistema "EPS distribucija", čime je osumnjičeni, preduzeće u kome je radio, oštetio za 299.845 dinara.

Sumnja se i da je G.L. naložio zaposlenima u javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije" da obave radove u vrednosti od 119.398 dinara na privatnoj Trafo- stanici "Pekić Munir", za potrebe jednog fizičkog lica.

Osumnjičeni se tereti da je sve radnje koje je preduzeo prikazao kao redovno održavanje elektro-energetskih objekata u vlasništvu operatora distributivnog sistema.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica osumnjičenom G. L. je određena mera zadržavanja do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 12. jun 2019, 21:58) - anonymous [neregistrovani]

Ništa novo

Proverite i po ostalim Distribucijama. Isto se radi. Ovo u Priboju je rezultat loših međuljudskih odnosa i povezano je sa ranijim hapšenjem drugog rukovodioca.

(sreda, 12. jun 2019, 16:24) - Vlada [neregistrovani]

Dr

Dr Savic u epsu je u pozarevcu mnogo vise ojadio drzave on 2013 do 2017