Preševo, zaplenjena droga u bunkeru kamioneta

Carinici su oko podneva, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje veće količine droge na ulazu graničnog prelaza Preševo. Kako je merenje otkrivenih paketa u toku, tačna količina zaplenjenog narkotika biće naknadno saopštena, saopštila je Uprava carina.

Droga je otkrivena u kamionetu slovenačkih registarskih oznaka kojim je 47-godišnji Beograđanin, inače dvojni državljanin Slovenije i Srbije, putovao iz Republike Severne Makedonije ka Sloveniji.

Prazan kamionet predviđen za prevoz lakog tereta pristigao je oko podneva na teretni terminal prelaza Preševo, gde ga je carinik izdvojio za detaljnu kontrolu na carinskom skeneru.

Slika sa skenera je ukazala na nepravilnosti u podu vozila, zbog čega je ono podvrgnuto detaljnom pregledu u, za to specijalno namenjenom, objektu na prelazu.

Tajni bunker koji se nazirao na snimku sa skenera bio je dobro zakamufliran, što je, kako se navodi, ukazalo na to da su ga napravili profesionalni krijumčari.

Carinici su pronašli specijalnu bravicu posebne pregrade u podu vozila, i otkrili da postoji prostor koji se otvara daljinskim upravljačem koji vozač nije imao kod sebe.

Zato su službenici morali da upotrebe specijalni alat kako bi ga otvorili i tada su se pronašli pakete pune narkotika za koji se osnovano sumnja da je reč o marihuani.

U saopštenju Uprave carine navodi se da je vozač službenicima rekao da je zadužen da preveze kamionet sa skrivenim tovarom do Beograda, gde će ga sačekati primalac robe kod koga se i nalazi daljinski upravljač za otvaranje tajnog bunkera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво