Hapšenje zbog malverzacija u "EPS Distribuciji"

Policija je u saradnji sa kraljevačkim tužilaštvom uhapsila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela.

Uhapšeni su N. Š. (1983), odgovorno lice u požarevačkom ogranku "EPS Distribucije", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i I. M. (1982), radnik kragujevačkog tehničkog centra "EPS Distribucije", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u obavljanju privredne delatnosti, saopštio je MUP.

Takođe, uhapšeni su J. M. (1959), odgovorno lice radnje "Gorionik" iz Salakovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, i D. M. (1984), zaposleni u ovoj radnji, osumnjičen za krivično delo davanje mita u obavljanju privredne delatnosti.

J. M. se tereti da se kao ponuđač, u postupku javne nabavke za izgradnju trafostanice koju je raspisala Gradska uprava Grada Požarevca, protivno zakonu dogovarao sa drugim potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća u postupcima, a time i na naručioca javne nabavke da posao dodeli njegovom preduzeću.

Osumnjičeni N. Š., koji je u svojstvu direktora požarevačkog ogranka "EPS Distribucije" bio i član komisije za javne nabavke raspisane od strane požarevačke Gradske uprave, tereti se da je J. M. dostavljao podatke o drugim potencijalnim ponuđačima.

Takođe, uhapšeni J. M. se sumnjiči da je preko posrednika D. M. dao 100 evra I. M., zaposlenom u kragujevačkom tehničkom centru "EPS Distribucije", da ne prijavi štetu na betonskom stubu EPS-a nastalu usled saobraćajne nezgode i da bez sprovedene procedure omogući izvođenje radova na zameni stuba, koje je obavila preduzetnička radnja "Gorionik".

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. jun 2019, 18:16) - anonymous [neregistrovani]

boranijA

Auu, brate, al su ih razbucali.Nikome više neće pasti na pamet ovakve stvari.100€, bog te mazo!