Odbačeni zahtevi Marije Lukić za izuzeća u postupku protiv Jutke

Zahtevi oštećene Marije Lukić i njenog punomoćnika za izuzeće postupajućeg sudije u postupku protiv Milutina Jeličića Jutke, kao i predsednika Osnovnog suda u Brusu odbačeni su kao nedozvoljeni.

Prema Zakoniku o krivičnom postupku, oštećeni uopšte nemaju pravo da traže izuzeće sudije, već to mogu samo stranke (tužilac i okrivljeni) i branilac.

Zbog ovih zahteva za izuzeće, sud je 27. maja odložio suđenje na neodređeno, odnosno dok se ne odluči o zahtevima za izuzeće.

Nastavak suđenja još nije zakazan.

Jedan od pet Jeličićevih branilaca, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je za Tanjug da je na ovaj način oštećena strana dovela do odugovlačenja postupka, te da je potpuno neosnovano što se preko medija pritužuju na odugovlačenje kada su ga sami izazvali ovim zahtevima za izuzeće koje zakon ne dozvoljava.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je seksualno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво