Uhapšen Remzi Šalja, sledeća stanica Hag

Jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke vojske Kosova Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda pred kojim će se voditi procesi protiv bivših pripadnika OVK, uhapšen je u Suvoj Reci, javljaju prištinski mediji. Šalji je određen jednomesečni pritvor.

Hapšenje prvog begunca od strane novog suda za ratne zločine potvrdio je njegov advokat Natal Buljakaj, a kosovska policija je kasnije saopštila da je Šalja uhapšen u svojoj kući u Suvoj Reci.

Posla hapšenja, određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

Šalja je poziv za saslušanje u Hagu dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati tom tribunalu.

Prema optužnici kosovskog tužilaštva, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

Specijalni sud za zločine OVK uputio je Šalji poziv za saslušanje sredinom decembra, ali je bivši komandant OVK odmah rekao da se neće pojaviti u Hagu.

Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših komandanata OVK, uključujući i nekadašnjeg šefa glavnog štaba OVK Sulejmana Seljimija.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 25. maj 2019, 01:38) - anonymous [neregistrovani]

na ekskurziju u hag

Osudice ga isto kao sto su osudili Hrvate,Muslimane i osale mu saborce iz OVK.Ovo je predstava za mase,do sad smo shvatili kako i zbog cega je osnovan nazovi sud u hagu.

(petak, 24. maj 2019, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

Cuj

Nestao a uhvatili ga u njegovoj kuci...

(petak, 24. maj 2019, 18:18) - anonymous [neregistrovani]

dobro smisljena prica

" Prema optužnici kosovskog tužilaštva, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija," Zbog toga Hag njega ne moze suditi vec ce to predati kosovskim sudovima jer ko zna kakva je prica smisljena sto je oteo Albanca.Optuznica za novi sud u Hagu je iskljucivo zlocin pripadnika OVK nad Srbima.

(petak, 24. maj 2019, 17:13) - anonymous [neregistrovani]

HAG

salju Salju za Hag.