Uhapšen Remzi Šalja, sledeća stanica Hag

Jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke vojske Kosova Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda pred kojim će se voditi procesi protiv bivših pripadnika OVK, uhapšen je u Suvoj Reci, javljaju prištinski mediji. Šalji je određen jednomesečni pritvor.

Hapšenje prvog begunca od strane novog suda za ratne zločine potvrdio je njegov advokat Natal Buljakaj, a kosovska policija je kasnije saopštila da je Šalja uhapšen u svojoj kući u Suvoj Reci.

Posla hapšenja, određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

Šalja je poziv za saslušanje u Hagu dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati tom tribunalu.

Prema optužnici kosovskog tužilaštva, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

Specijalni sud za zločine OVK uputio je Šalji poziv za saslušanje sredinom decembra, ali je bivši komandant OVK odmah rekao da se neće pojaviti u Hagu.

Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših komandanata OVK, uključujući i nekadašnjeg šefa glavnog štaba OVK Sulejmana Seljimija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво