Ponovo uhapšeni policajci

Dva policajca iz Uba i još jedna osoba uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su omogućili puštanje u promet falsifikovanih novčanica i prikrivali dokaze o izvršenom krivičnom delu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, uhapšen je policajac iz Uba R. P. (1987), dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje novca uhapšeni policajac iz Uba D. V. (1984) i osumnjičena V. M. (1968).

Sumnja se da je R. P., pošto je saznao da je počinjeno krivično delo falsifikovanje novca obavestio D. V. da postoji osnov sumnje da je on to delo počinio.

Postoje osnovi sumnje da je potom R. P., koji je, kao se sumnja bio svestan da je reč o krivično delu za koje se preuzima gonjenje po službenoj dužnosti, omogućio da u njegovo prisustvu V. M. falsifikovani novac da osumnjičenom D. V., kako bi na taj način prikrili dokaze o izvršenom krivičnom delu.

Osumnjičenim je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 17. maj 2019, 07:06) - anonymous [neregistrovani]

Policajci

Od ranije poznati policiji ?? Premestiti ih u komunalnu.