Vođa navijača Rada oslobođen optužbe za ubistvo posle 25 godina

Nakon 25 godina od ubistva Ivana Pavlovića na Voždovcu, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi jednog od vođa navijačke grupe Rada "Junajted fors" Dragana Supurovića, preinačivši osuđujuću presudu.

Ovu odluku donelo je trećestepeno veće Apelacionog suda, pošto je preinačilo drugostepenu presudu kojom je Supurovoć u septembru prošle godine bio osuđen na 13 godina zatvora.

Supurović je bio optužen zbog ubistva Pavlovića u septembru 1994. godine u kafiću Tržnog centra na Vidikovcu, kada su ranjene još dve osobe.

Prvostepnom presudom Višeg suda u Beogradu Supurović je takođe u aprilu 2016. godine bio oslobođen optužbi, kao i S. P. kojem je Apelacioni sud ranije potvrdio oslobađajuću presudu.

Po nalazu trećestepenog veća Apelacionog suda, u ovom postupku je sporna činjenica da li je Supurović pucao iz pištolja u Pavlovića, jer to nije moglo da se utvrdi iz materijalnih dokaza niti iz nalaza i mišljenja veštaka medicinske struke i balističara.

"Kako su to pravilno zaključili i prvostepeni i drugostepeni sud iz iskaza svedoka nije bilo moguće utvrditi ko je pucao na pokojnog s obzirom na to da su ovi svedoci tokom postupka u pogledu ove činjenice iznosili samo svoje utiske i pretpostavke, a tokom postupka nije izveden ni jedan materijalni dokaz koji bi potkrepio navode javnog tužioca da je okrivljeni kritičnom prilikom kod sebe imao pištolj, niti da je iz istog ispalio više hitaca u pravcu I. P.", naveo je Apelacioni sud.

Imajući u vidu da sud presudu može zasnovati samo na činjenicama u čiju izvesnost je uveren, a da u konkretnom slučaju izvedenim dokazima nije dokazano da je okrivljeni izvršio krivično delo ubistvo, Apelacioni sud je kao sud trećeg stepena, uvaživši žalbe okrivljenih, preinačio drugostepenu presudu i Supurovića oslobodio optužbe, navodi se u obrazloženju odluke objavljene na sajtu suda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво