Pritvor osumnjičenima za trgovinu uticajem u nabavci medicinske opreme

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za trgovinu uticajem u nabavci medicinske opreme, dok je jednom osumnjičenom odredio meru zabrane komuniciranja sa svedocima.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, M. N., B. M., D. K. je određen pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, dok je prema N. N. odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa svedocima.

Osumnjičenom D. M. nije predloženo određivanje pritvora.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu.

U subotu su u akciji policije uhapšeni M. N. (1964) zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, B. M. (1969) odgovorno lice u špediterskoj kući "BRW Cars" Niš, N. N. (1976) odgovorno lice u "Herbafarmu", D. M. (1986) odgovorno lice preduzeća "Labor farm" i D. K. (1968) zaposlen u preduzeću "Trejs Srbija".

Kako se sumnja, oni su u više navrata zahtevali 37.500 evra od odgovornog lica humanitarne organizacije "28 jun", kako bi osumnjičeni M. N. posredovao da dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za uvoz medicinske opreme i sredstava ukupne vrednosti 691.000 dolara, a koji su predviđeni kao donacija Kliničkom centru Niš.

B. M. i D. K. su uhapšeni prilikom primopredaje jednog dela novca od 17.000 evra.

broj komentara 0 pošalji komentar