Palicama i noževima napali Rome u Leskovcu

Grupa od oko 50 osoba naoružana palicama, šipkama i noževima napala je Rome u romskom naselju Podvorce u Leskovcu. Privedeno je sedam maloletnika, saopštila je leskovačka policija.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Leskovac, nekoliko osoba napalo je sinoć petoricu mladića romske nacionalnosti kada su igrali košarku u dvorištu jedne osnovne škole.

Drugi napad na petoricu Roma dogodio se kod jednog hotela, u kojem je učestvovalo je više osoba.

Zbog sumnje da su učestvovali u ovim napadima, privedeno je sedam maloletnih osoba, navodi se u saopštenju.

Protiv sedam maloletnih osoba, policija će, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, podneti krivične prijave zbog sumnje da su izvršile krivično delo nasilničko ponašanje.  

Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković rekao je za Fonet da policija i tužilaštvo intenzivno rade na ovom slučaju i tom prilikom pozvao na smirivanje tenzija.

Meštani tvrde da je reč o organizovanom napadu navijača huligana i da se plaše da li mogu svoju decu da puste u školu.

Policiji je sinoć prijavljen i treći događaj da je na veselju u romskom naselju nekoliko ženskih osoba romske nacionalnosti napalo više nepoznatih muškaraca.

Nakon rada na terenu i razgovora sa prisutnima, policija u Leskovcu je utvrdila da nije bilo napada, kaže se u saopštenju PU Leskovac.

Romski predstavnici su pozvali sunarodnike da ne nasedaju na provokacije, ali i upozoravaju policiju i predstavnike grada da će, ukoliko ih ne zaštite, a huligani ih opet napadnu, morati sami da se brane.

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, Zorana Mihajlović, osudila je napade na stanovnike romskih naselja u Leskovcu. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво