Zaposlen u ministarstvu uhapšen zbog trgovine uticajem

Pet osoba, među kojima je i jedan zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Uhapšeni su M. N. (1964) zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, B. M. (1969) odgovorno lice u špediterskoj kući "BRW Cars" Niš, N. N. (1976) odgovorno lice u "Herbafarmu", D. M. (1986) odgovorno lice preduzeća "Labor farm" i D. K. (1968) zaposlen u preduzeću "Trejs Srbija".

Kako se sumnja, oni su u više navrata zahtevali 37.500 evra od odgovornog lica humanitarne organizacije "28 jun", kako bi osumnjičeni M. N. posredovao da dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za uvoz medicinske opreme i sredstava ukupne vrednosti 691.000 dolara, a koji su predviđeni kao donacija Kliničkom centru Niš.

B. M. i D. K. su uhapšeni prilikom primopredaje jednog dela novca od 17.000 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 11. maj 2019, 11:58) - Branislav [neregistrovani]

Korupcija

Bravo za vlast i hapsenje korumpiranih,samo je pitanje da li ce da dobiju zasluzene kazne, ili ce biti pusteni na slobodu i nastaviti sa prljavim poslovima!