Iskliznula cisterna sa azotnom kiselinom u Dragačevu

U železničkoj stanici Dragačevo iskliznula je cisterna u kojoj je azotna kiselina. Preduzete su sve mere protiv opasnosti, a nadležne ekipe su na terenu i rade na otklanjanju posledica ove štete. Povređenih nema.

Odmah po prijavi da je, nedaleko od Lučana došlo do iskliznuća i prevrtanja cisterne sa azotnom kiselinom, policija, vatrogasci spasioci iz Užica i Čačka stigli su u železničku stanicu Dragačevo.

"Deset vatrogasaca spasilaca sa tri vozila. Dolaskom na lice mesta izvršeno je obezbeđivanje lica mesta, utvrđeno je da nema curenja azotne kiseline i da nema opasnosti po stanovništvo i životnu okolinu. Samim tim nije bilo ni potrebe za evakcuaciju stanovništva sa ovog područja", rekao je Vladimir Đerić, šef vatrogasno spasilačkog bataljona Užice.

Kompozicija sa pet cisterni saobraćala je iz Požege ka Lučanima, za  potrebe fabrike "Milan Blagojević".

Železnička komisija utvrdiće uzroke iskliznuća, a u najkrećem roku će pretočiti cisternu i osposobiti peti kolosek stanice Dragačevo. 

Iz iskliznule cisterne nema nikakvih curenja, a tom prilikom niko nije povređen, navodi se u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije". 

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 08. maj 2019, 15:12) - anonymous [neregistrovani]

pruga

zeleznicki saobracaj treba ukinuti i uvesti drumski saobracaj.zeleznice su preskupe za odrzavanje,dati privatnim firmama da voze i da zarade a drzava da ustedi milijarde.ostavit poneku deonicu kao muzejsko turisticku atrakciju.