Beograd – autobus udario u prodavnicu, troje povređenih

Autobus gradskog prevoza na liniji 20 udario je u jednu od prodavnica na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice u Beogradu. Tri osobe su lakše povređene.

Tri osobe su lakše povređene kada je autobus privatnog prevoznika udario u jednu od prodavnica u nizu oko 10.30, potvrđeno je RTS-u u Hitnoj pomoći.

Sve tri osobe prevezene su u Urgentni centar.

U autobusu je u trenutku sudara bilo oko 20 putnika.

Vozač D. K., koji je RTS-u dao izjavu, tvrdi da je došlo do kvara na autobusu, te je, da bi izbegao pešake, skrenuo levo iz Bulevara kralja Aleksandra i udario u jednu u nizu prodavnica.

U prodavnici, na sreću, nije bilo nikoga.

"Kao da je eksplodirala bomba. Izašao sam napolje i video ljude kako izlaze iz autobusa. I vozač je izašao s njima. Jedna žena je kukala. Izneo sam joj vodu i stolicu kako bi sela dok ne dođe Hitna pomoć", naveo je Dragan Zagorac, prodavac u susednoj prodavnici. 

Pre nego što je udario u prodavnicu, vozač autobusa je udario u automobil marke "jugo", čiji je vlasnik u tom momentu bio u jednoj od prodavnica.

Vozač tvrdi da je to već sedmi-osmi incident sa autobusima turskog proizvođača koji se nalaze u voznom parku preduzeća.

Kaže da mu se za 22 godine staža ovako nešto dosad nije dogodilo, ali da zna da su se njegove kolege već susretale sa ovakvim kvarom.

Kako je objasnio, u tim situacijama ulje dospeva u turbinu motora, vozilo naglo ubrzava i kočnice se blokiraju.

Kompanija "Ariva", čiji je autobus na liniji 20 danas imao saobraćajnu nezgodu, saopštila je da izražava duboko žaljenje zbog toga i da će pružiti pomoć nadležnim organima u istrazi o svim okolnostima nesreće. 

"Prema navodima pripadnika Hitne pomoći, povređene su četiri osobe, koje su odmah prevezene u bolnicu, gde im se ukazuje sva potrebna medicinska pomoć, a kompanija će nastaviti da prati stanje svih povređenih osoba", stoji u saopštenju kompanije "Ariva".

Oni navode da je reč o novom vozilu, koje je u saobraćaju manje od godinu dana i koje se još uvek nalazi u garantnom roku. 

Kako kažu, vozilo je 9. februara prošlo redovan šestomesečni pregled na kom nisu evidentirane nikakve neispravnosti. Naglašavaju da se autobusi proveravaju svakog jutra i da se ne puštaju u saobraćaj ako sve nije ispravno.

Drago Tošić, direktor konzorcijuma privatnih prevoznika navodi da je autobus otpremljen jutros kao ispravan.

"Pokazaće istraga šta se dogodilo, a reč je i o iskusnom vozaču koji nije imao ranijih incidenata", kaže Tošić.

Kompanija najavljuje da će pružiti pomoć nadležnim organima u istrazi o svim okolnostima nesreće. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво