Beograđanka teže povređena na raftingu na Tari

Devojka iz Beograda J. V. teško je povređena na reci Tari kada se prevrnuo gumeni čamac kojim se spuštala sa grupom turista.

Policiji je u 12.30 časova prijavljeno da se na lokalitetu Manita vrela na Tari prevrnuo čamac prilikom rafting spusta i da je ženska osoba zadobila teže povrede, javila je Srna, pozivajući se na policijsku upravu Foča, a prenosi Tanjug.

Na mesto nesreće odmah su se uputili policija, hitna pomoć Doma zdravlja i spasilačka služba "Volf", a kada su stigli, devojka je bila izvučena iz vode i u teškom stanju.

Medicinski radnici pružili su joj prvu pomoć, a potom je prevezena u Univerzitetsku bolnicu Foča.

Dežurni lekar u bolnici, anesteziolog Vanja Starović rekla je da je pacijentkinja priključena na aparate za disanje i da je njeno zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Ona je dodala da je devojka primljena u lošem opštem stanju, pothlađena i sa teškim oštećenjem pluća i da je smeštena na intenzivnu negu.

U Policijskoj upravi Foča kažu da, prema informacijama koje imaju, turisti nisu odseli u nekom od rafting kampova, već su iznajmili čamac i skipera.

Još nije utvrđeno ko je vlasnik čamca, prenele su Nezavisne novine.

O svemu je obavešten dežurni tužilac. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се