Dvojici Srba opet produžen pritvor, počeli štrajk glađu

Sud u Prišitini produžio je za još dva meseca pritvor pripadniku KPS Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, osumnjičenima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

Njih dvojica su inače u ponedeljak stupila u štrajk glađu jer im sud nije odobrio premeštaj iz pritvora u Podujevu u Kosovsku Mitrovicu, rekao je Tanjugu Spasojevićev branilac Negovan Šaranović.

Trećem osumnjičenom u ovoj istrazi pripadniku KPS Dragiši Markoviću pritvor je ukinut 22. februara i od tada se brani sa slobode.

Advokat Šaranović precizirao je da je i Spasojeviću i Rošiću pritvor produžen za dva meseca, odnosno prema ovom rešenju suda može da traje do 23. juna.

Šaranović je najavio da će uložiti žalbu na rešenje o produženju pritvora Apelacionom sudu Kosova.

Spasojević i Rošić su u pritvoru od hapšenja 24. novembra 2018. 

Marković je osumnjičen za krivično delo odavanje službene tajne jer je navodno viđen na mestu ubistva Ivanovića kako priča mobilnim telefonom.

Spasojeviću se na teret stavlja "teško ubistvo u pomaganju", kao i nedozvoljeno držanje oružja, koje mu je pronađeno u kući na tavanu.

Omogućiti Spasojeviću i Rošiću da se brane sa slobode

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je da Nedeljko Spasojević i Marko Rošić, koje Priština sumnjiči za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, budu hitno pušteni da se brane sa slobode, i apelovao na pojedince na srpskoj političkoj sceni da ne odmažu Srbima na KiM tako što će pomagati našim neprijateljima.

Đurić je izjavio da se Spasojević i Rošić, kojima je pritvor danas u Prištini produžen za još dva meseca, u tamnici drže bez prava na fer suđenje i bez bilo kakvih dokaza, a na osnovu nekredibilnih izjava i svedočenja, poput onih koje je dala Rada Trajković.

"Apelujem na to da dvojica Srba koji se u pritvoru nalaze od 23. novembra budu puštena da se brane sa slobode i apelujem na sve u Srbiji koji se bave politikom ili bilo kojom vrstom javne aktivnosti da svojim delovanjem i ponašanjem ne pogoršavaju položaj Srba na KiM na način na koji je to učininila Rada Trajković svojim izjavama i iskazima datim prištinskim organima", rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je objasnio da je svako ko ima saznanja o nekom krivičnom delu dužan da ta saznanja podeli sa nadležnim organima Republike Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво