Švercovao alat u vrednosti od 20.000 evra

Sto osamnaest kompleta raznog alata u vrednosti većoj od 20.000 evra, za koji nisu plaćene nikakve uvozne dažbine, zaplenjeno je juče u jednoj kući u Zrenjaninu.

U kući pedesetogogišnjeg srpskog državljanina policija je zatekla veću količinu alata, zbog čega su pozvali carinike da provere slučaj i sprovedu kontrolu iz svoje nadležnosti, saopštila je Uprava carina.

Carinici su već u hodniku zatekli naslagane komplete alata od kojih je najzastupljenija marka bila "hilti" (37 kompleta), "boš" (35 kompleta), "makita" (22 kompleta) i druge ("milvoki", "hitači", "divolt", "paslod", "tjep" i "rems").

Ostale prostorije i dvorište bili su pune kompletima alata, a najzastupljenije su bile bušilice.

Vlasnik, koji nije imao nikakvu dokumentaciju, rekao je carinicima da je trgovac koji koji robu nabavlja na crno od prodavaca koji je donose iz Francuske, Nemačke i Holandije, da bi je potom prodavao preko interneta i oglasa.

Zaplenjeni alat smešten je u carinski magacin u Zrenjaninu do okončanja prekršajnog postupka protiv vlasnika, navodi se u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 26. apr 2019, 20:24) - Seljak Mile [neregistrovani]

A

Zbog takvih kao ti i zbog takvog stava nam i jeste ovako...
Normalno je da majstori nemaju kad i rade na crno pa niti smeju niti mogu da dignu kredit i opreme se, inace mogu oni da plate novu opremu ali im je onda zarada manja jer istu moraju duze da otplacuju sto niko od njih ne zeli... Sve bih ja to lepo na tucanje kamena dok ne nauce kako se zivi. Krivimo ovu ili onu vlast za stanje u zemlji, a sta mi sami radimo? Samo gledamo kako i gde da ukrademo od te iste drzave...

(sreda, 24. apr 2019, 11:53) - Igor Gavran [neregistrovani]

Teska Muka

Muka mi je dok ovo citam. Pa da nije ovakvih da prodaju majstorima polovnu a dobru busilicu oni ne bi imali sa cime da rade. Bolje da kupi polovan Hilti iz Nemacke za par stotina evra nego Kineza koji ce odmah da se raspadne. Otkud keramicarima 5000 evra za novu hilti busilicu? Mislite da oni ne bi voleli da kupe legalno, sa garancijom? Nemaju od cega! Ostavite narod na miru, kaznite ubice i kriminalce!!!