Optužnica protiv Marjanovića na proveri u Višem sudu

Nakon višemesečne dopune istrage, u petak 19. aprila Više javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je sudu novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, treću po redu, kojom ga tereti za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. u Borči, potvrdila je za "Tanjug" portparolka suda Tatjana Tešić.

Krivično vanpretresno veće suda sada treba da razmotri optužnicu i da odluči da li ispunjava uslove za potvrđivanje.

Protiv Zorana Marjanovića je bila sprovedena dopuna istrage, po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je prošle jeseni ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice i naložio niz dodatnih veštačenja i saslušanje ćerke uz pravnog zastupnika – advokata.

Zoran Marjanović se tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči. 

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge, folk pevačice.

On se od 12. jula 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već pune tri godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rialiti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво