Na Kosmetu ima oko 200.000 komada nelegalnog oružja

Kosovska policija od decembra prošle godine sprovodi proces legalizacije oružja, a građani imaju rok do 17. juna da predaju zahtev za legalizaciju. Do sada je podneto preko 700 zahteva za legalizaciju, piše portal Kossev.

Kosovska policija procenjuje da na Kosmetu ima oko 200.000 komada oružja koje je u ilegalnom posedu. Uprkos tome, na konferenciji kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova posvećenom legalizaciji oružja, saopšteno je da je u poslednjih četiri meseca svega 700 građana predalo zahteve za legalizaciju, od kog broja je skoro 300 njih dobilo saglasnost ministarstva za legalizaciju.

"U poslednja četiri meseca, 723 građana je iskoristilo ovu priliku i podnelo zahtev za legalizaciju, 291 su dobili saglasnost MUP-a, a danas ću lično dostaviti 10 odobrenja", rekao je Izmi Zeka, zamenik ministra policije.

Zeka je istakao da je "svrha ove kampanje da se građanima pruži mogućnost da imaju oružje u legalnom posedu prema odredbama Zakona o oružju, koji je usklađen sa direktivama EU o vatrenom oružju. Od kada je počela primena ovog zakona, dogodilo se nekoliko incidenata s oružjem u legalnom posedu. Ipak, u većini incidenata oružje je bilo ilegalno, a više od 20 ljudi je ubijeno", kaže Zeka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво