Tužilaštvo analizira ima li osnova da reaguje zbog snimka na Tviteru

Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković izjavio je da je tužilaštvo obavešteno o montiranom snimku objavljenom na Tviteru, u kojem se pojedini mediji i novinari označavaju kao izdajnici, i da je u toku analiza da li ima mesta postupanju po službenoj dužnosti.

"Targetiranje ne postoji kao krivično delo. O događaju smo obavešteni i u toku je analiza činjeničnog stanja radi ocene da li ima mesta postupanju po službenoj dužnosti u krivičnom postupku ili se radi o događaju čije rešavanje spada u drugu oblast prava", rekao je Stamenković Insajderu.

Ranije danas je na profilu Natalije Dugonjić na Tviteru objavljen klip u kome se novinar Slobodan Georgiev, ali i BIRN, CINS i KRIK označavaju kao izdajnici koji su "plaćeni za pljuvanje Vučića".

Tužilac je govorio i o slučaju tri novinarke i saradnice Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, koje su na jednoj Fejsbuk stranici označene kao "Novinarke koje su osramotile Srbiju", što je rezultiralo i pretnjama smrću, navodeći da je podneta prijava i da je postupanje u toku.

"Putem mehanizma Stalne radne grupe za podizanje bezbednosti novinara NDNV je podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica u vezi navedenih objava. Postupanje je u toku i o rezultatima preduzetih radnji donetim tužilačkim odlukama javnost će biti obaveštena u skladu sa zakonom", rekao je Stamenković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи