Menadžer priznao da je prevario golmana Stojkovića

Fudbalski menadžer Miroslav Stefanović, jedan od trojice optuženih u slučaju prevare golmana reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića, nagodio se sa tužilaštvom za organizovni kriminal i priznao krivicu za kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

Ovaj sporazum potvrdio je i sud presudom od 5. aprila, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Stefanović je osuđen za krivično delo prevara, a pre njega, u februaru ove godine, takođe na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa tužilaštvom, osuđen je i Vladimir Đurković, pa se suđenje za prevaru nastavlja još samo nekadašnjem potpredsedniku opštine Čukarica Urošu Jankoviću.

Đurković je prema sporazumu osuđen na 19 meseci zatvora i novčanu kaznu od milion dinara zbog krivičnih dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "prevara u produženom trajanju".

Novčanu kaznu je dužan da plati u roku od 90 dana po pravosnažnosti presude, a prevareni golman je odlukom suda upućen na parnicu radi ostvarivanja imovinskopravnog zahteva.

Stojković je tražio odštetu od 23 miliona dinara.

Janković, Đurković i Stefanović bili su uhašeni 7. novembra 2016. godine u jednom beogradskom restoranu, prilikom susreta sa Stojkovićem, koji im je, prema tvrdnjama organa gonjenja, doneo 27.000 evra u jednoj koverti.

Oni se sumnjiče da su Stojkoviću ponudili na prodaju više parcela na Čukarici koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.

"Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika", navela je policija nakon njihovog hapšenja.

Policija je od osumnjičenih, kako je tada saopšteno, oduzela 27.500 evra za koje se sumnja da su proistekli iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju i računarsku opremu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво