Produžen pritvor Aleksandru Lukiću

Drugi opštinski sud u Beogradu produžio je za još mesec dana pritvor direktoru i vlasniku beogradskog građevinskog preduzeća "Delta legal" Aleksandru Lukiću, koji se sumnjiči da je utajio 64 miliona dinara poreza.

Vlasniku građevinskog preduzeća "Delta Legal" Aleksandru Lukiću produžen je pritvor još mesec dana, izjavila je sekretar Drugog opštinskog suda u Beogradu Nada Đorđević.

U obrazloženju se navodi da je pritvor produžen zbog opasnosti da bi Lukić boravkom na slobodi mogao da uništi ili falsifikuje dokaze, ponovi krivično delo, ili da utiče na svedoke i tako remeti istragu.

Vlasnik "Delta Legala" uhapšen je 21. novembra, a tereti se da je izvršio krivično delo utaje poreza od prihoda stečenih prodajom stanova u više zgrada koje je izgradio u beogradskom naselju Filmski grad sa oko trista stambenih jedinica.

Na taj način je izbegao obračunavanje i plaćanje javnih prihoda u iznosu oko 64 miliona dinara od 11. maja 2004. do 18. aprila 2008. godine.

Vlasnik i direktor "Delta legala" od ranije je poznat javnosti, nakon optužbi koje su na njegov račun izneli članovi Udruženja "1.000 oštećenih" sa obrazloženjem da ih je prevario prilikom kupovine stanova.

Reč je o kupcima stanova u Filmskom gradu koje je gradila i prodavala Lukićeva firma, zajedno sa građevinskom firmom "Stankom".

broj komentara 0 pošalji komentar