Više od osam kilograma heroina krili u felnama

Na graničnom prelazu Gradina noćas je zaplenjeno više od osam kilograma heroina, saopštila je Uprava granične policije. Uhapšena dva mladića.

Droga je pronađena nakon što je policajac na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojio automobil "škoda oktavija" beogradskih registarskih oznaka.

Automobilom su iz Istanbula ka Beogradu putovala dvojica mladića, vozač S. T. (22) iz Beograda i suvozač D. S. (21) iz Ritopeka.

Oni su carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave.

U automobilu nije bilo ničega, osim garderobe neophodne za nekoliko dana, navodi se u saopštenju.

Međutim, prilikom pregleda vozila u carinskoj garaži, carinici su primetili da je na felnama nešto rađeno i da postoje tragovi njihovog prepravljanja.

Sa jedne od njih je skinuta pločica zašrafljena sa dva šrafa i tom prilikom je u njenoj unutrašnjosti pronađen paket heroina obmotan folijom. 

Demontažom su i u preostale tri felne pronađeni slični paketi, pa je tako iz unutrašnjosti sve četiri automobilske felne ukupno izvađeno 8,121 kilograma heroina, dodaje se u saopštenju.

Mladići su uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 časova. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 12. apr 2019, 15:16) - anonymous [neregistrovani]

Felna

Da, felna. Tako se bar zove u nasem kraju.A dodjosi za njih kazu i felga

(petak, 12. apr 2019, 11:37) - anonymous [neregistrovani]

tockovi

Da li je droga bila skrivena u felnama ili felgama?