U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

Hrvatska policija je u saradnji sa MUP-om Srbije uhapsila Darjana Ješovnika, jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca. Dopisnik RTS-a iz Subotice javlja da mu je određen ekstradicioni pritvor do 30 dana.

Darjan Ješovnik, rođen u Pljevljima, uhapšen je 6. aprila na području Republike Srbije, saopštio je hrvatski MUP. Bio je u bekstvu od 2011. godine i za njim je raspisana međunarodna poternica i evropski nalog za hapšenje.

Tereti se da je kao deo zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčario najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji i Holandiji.

Ostali članovi tog udruženja su uhapšeni u prethodnim akcijama na područjima Španije, Hrvatske i Srbije, ali je Ješovnik uspevao da pobegne.

Kada je poternica bila raspisana, on je pobegao iz Ljubljane i vešto se skrivao u više država. Hrvatska policija je u saradnji sa policijama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španije i Holandije pratila sve tragove, navodi se na sajtu hrvatskog MUP-a.

Ističu da je lociranje i hapšenje Ješovnika pripremano duže vreme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom.

Srpska policija ga je uhapsila prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske u subotu oko 18.50.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici odredio mu je ekstradicioni pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Nakon pritvaranja osumnjičenog, Viši sud u Subotici će u zakonskim rokovima odlučiti o ispunjenosti zakonskih uslova za njegovo izručenje Republici Hrvatskoj, saopštio je sud.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво