Oskrnavljeni spomenici na groblju u Šapcu

Radnici JKP "Stari grad" u Šapcu, jutros su na Donjošorskom groblju zatekli oskrnavljene spomenike koje su nepoznati vandali tokom noći porušili.

Prema rečima direktorke tog preduzeća, Snežane Đokić, koja je sa kolegama izašla na teren, razbijeno je desetak spomenika i nadgrobnih ploča.

Provaljena je srednja kapija, otkinute su betonske saksije, kojima su počinioci najverovatnije redom lupali spomenike. Kako je rekla, odmah je obavestila policiju koja je napravila zapisnik da pokrene istragu.

Pregledaće snimak kamera koje su postavljene na ulazu u Donjoškorsko groblje, ali i sigurnosnih kamera na susednoj benzinsko stanici. Direktorka tvrdi da to nije mogla da uradi jedna osoba, već grupa vandala.

Skrnavljenjem spomenika užasnuti su i Šapčani koji su ove subote posetili Donjošorsko groblje.

Zoran Petrović došao je da postavi spomenik nedavno preminulom ocu i kaže da ne može da veruje da neko može da skrnavi ovo sveto mesto. Ispričao nam je da se ne oseća bezbedno i da razmišlja kako da se groblje zaštiti jer niko nije osigurao nadgrobne spomenike. Očekuje pomoć nadležnih a od policije da brzo pronađe počinioce.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи