Policajci uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili položaj

Zbog sumnje da su zlouptrebili položaj, u dve odojene akcije uhapšena su dva polcijska službenika.

S. N. (1989) tereti se da je kao kao radnik na upravnim poslovima Policijske stanice Surčin, bez obavljenog tehničkog pregleda i potvrda o plaćenim taksama, produžio registraciju za više motornih vozila, a vlasnicima vozila izdavao registarske nalepnice, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se dodaje, pretresom vikendice osumnjičenog, policija je pronašla 358 predmeta o izvršenim registracijama motornih vozila i 74 blanko registracione nalepnice.

M. B. (1983) iz Policijske stanice Čajetina sumnjiči se da je krajem 2018. i početkom 2019. godine, po prethodnom dogovoru sa vlasnicima ugostiteljskih objekata na teritoriji Zlatibora, u više navrata doajvljivao kada bi policija mogla da dođe u kontrolu.

Sumnja se da je na taj način M. B. omogućio da ugostiteljski objekti nesmetano obavljaju svoju delatnost i van radnog vremena.

M. B. se tereti i da je jednoj ženskoj osobi iz Čajetine javio je da odmah napusti područje Zlatibora, jer je naloženo njeno hapšenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će biti, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnim tužilaštvima.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 22. mar 2019, 16:54) - anonymous [neregistrovani]

policija

to su posteni i casni ljudi koji rade najopasnije poslove ali uvek se nadje neko ovakav koji je spreman da ukalja casnu uniformu.zar tehnicki pregledi nisu uvrsteni u automatsku kompijutersku mrezu.treba to stavit i da svaki policijski automobil ima kompjuter i da kamera cim registruje vozilo,policajac zna da li ima vozacku dozvolu,valjanu saobracajnu i osiguranje i da li je vozilo ukradeno.