Vozač autobusa koji je povredio Deu Đurđević izneo odbranu

U Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu je u svojstvu osumnjičenog saslušan B. J. vozač koji je upravljao autobusom koji je naleteo na voditeljku "Pinka" Deu Đurđević i teško je povredio, 7. februara.

B. J. je detaljno izneo svoju odbranu povodom krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Aleksandra Đenadić.

B. J. je za nesreću okrivio klizav kolivoz, na koji se izlila voda koja je zaledila i sprečila autobus da se zaustavi na vreme, iako je počeo da koči na vreme.

Smatra da je autobus koji je vozio bio uredan i da je kočioni sistem bio ispravan.

Dodao je da su i putnici prilikom izlaska iz autobusa na tom mestu takođe klizali.

Izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo, napominjući da se više puta raspitivao za stanje povređene voditeljke koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede.

Tužilaštvo planira da u nastavku postupka ispita svedoke, odnosno sve učesnike saobraćajne nezgode, kao i Đurđevićevu kada bude bila u mogućnosti.

Takođe će naložiti da se obavi saobraćajno-tehničko veštačenje na okolnosti prostorno-vremenske analize i utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nezgode.

Saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povređena voditeljka Dea Đurđević dogodila se 7. februara oko šest časova kod beogradske bolnice "Dr Dragiša Mišović".

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 22. mar 2019, 17:27) - anonymous [neregistrovani]

Tezak udes

dobro je da je Dea ostala ziva.vozac sam teskih kamiona i znam kako je kada neko naglo stane i izadje.nama soferima se takve stvari desavaju.pri maloj brzini sleper ili autobus treba velika distanca da stanemo jer masa auta i tezina tereta guraju vozilo naped.uvek pogledajte retrovizor i sacekajte da stane vozilo iza vas.