Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za nasilničko ponašanje u zgradi RTS-a

Trojica osumnjičenih za nasilničko ponašanje prilikom upada u zgradu RTS-a učesnika protesta "Jedan od pet miliona", saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da im odredi pritvor, saznaje Tanjug.

Oni su saslušani zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na javnom skupu. O predlogu za pritvor u toku dana odlučiće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

U pitanju su dvojica osumnjičenih za unošenje motorne testere u zgradu Javnog servisa, dok je treći osumnjičen za napad na policajca.

Zbog upada u zgradu RTS-a u subotu u vreme emitovanja Dnevnika, pored ovih osumnjičenih koji se terete za krivično delo, šest okrivljenih je već osuđeno na 30 dana zatvora zbog prekršaja "drsko i bezobzirno ponašanje" iz Zakona o javnom redu i miru, a jedan na novčanu kaznu od 20.000 dinara.

Povodom najava da će predsednik Aleksandar Vučić zatražiti od nadležnih da oslobode one koji su prekršajno kažnjeni, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović rekao je da je zakonski i po Ustavu moguće pomilovanje predsednika Republike, ali i da policija može da odustane od zahteva za prekršajni postupak.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво