Najveća zaplena droge u protekloj deceniji

U blizini graničnog prelaza Gradina, u dva kamiona, zaplenjeno je oko 1,1 tone marihuane. Ovo je najveća zaplena droge u proteklih 10 godina.

Akciju su izveli Tužilaštvo za organizovani kriminal, BIA i SBPOK, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Subotici.

U saopštenju Uprave carina navodi se da je droga otkrivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odseka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina na parkingu Motela "KING" započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.

Taktika krijumčara bila je da pričekaju na parkingu zbog pojačane kontrole koja se sprovodi usled permanentnog uništavanja lokatora. To im međutim nije pošlo za rukom, jer su ih carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza. Tokom kontrole primećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi sa njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane.

Kontrola je nastavljena po nalogu višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona i tom prilikom je potvrđena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka, domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samoljepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.

U drugom kamionu novosadskih registarskih oznaka takođe se nalazio tovar od 56 paketa marihuane težak oko 300 kilograma.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 16. mar 2019, 14:33)
Lovcenac [neregistrovani]

Lovcenac

Ocistiti Lovcenac od ovoga!!!!

(subota, 16. mar 2019, 11:57)
anonymous [neregistrovani]

@komentar

Da li ti stvarno misliš da će to biti spaljeno?

(subota, 16. mar 2019, 11:48)
Boban [neregistrovani]

Trava

Kakva carina,carina nema veze sa ovim!!Policiji čestitke!!!

(subota, 16. mar 2019, 08:13)
Nenad [neregistrovani]

komentar

Veliki uspeh carinika,a velika količina droge 1104,85kg.Kažu da se od 1 kg napravi 1000paketića tog džointa a svaki se proda po ceni od 10-12eura.Zaštititi zdravlje mladih prvenstveno i drogu spaliti kako se to već radi.