Poginuo radnik u Sremskim Karlovcima

Muškarac star 46 godina poginuo je jutros u Sremskim Karlovcima dok je radio na popravci krova Svetosavskog doma.

Kako javlja novinar Tanjuga, na mestu nesreće je bila policija i građevinska inspekcija.

U pitanju je muškarac iz Leskovca, koji je živeo u Zemunu, a bio je angažovan na poslovima popravke krova Svetosavskog doma, koji se nalazi pored Saborne crkve u Sremskim Karlovcima.

Policiji je šef gradilišta prijavio nesrećan slučaj.

"On je pao sa unutrašnje strane zgrade. U toku su bili završni radovi na krovu, a nesrećni radnik je, dok je bio na krovu, držao kofu u ruci, koja ga je ponela i on je tada pao", kaže izvor Tanjuga.

Zgrada, u kojoj je danas poginuo radnik, nalazi se pod ingerencijom Srpske pravoslavne crkve, Patrijaršije u Beogradu.

Ranije je u ovoj zgradi bila je smeštena administracija Opštine Sremski Karlovci, a potom je zgrada restitucijom vraćena SPC, od kada se nalazi pod ingerencijom Crkve.

Sanacija zgrade Svetosavskog doma traje već nekoliko meseci.

Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve (SPC), potvrđeno je Tanjugu u Patrijaršijskoj upravnoj kancelariji.

"U toku je redovna sanacija pojedinih delova zgrada, a namena zgrade još nije opredeljena. Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve, postoje ugovori sa izvođačima, koji će sutra, sa ostalom dokumentacijom, biti predati nadležnoj inspekciji", rečeno je Tanjugu u upravnoj kancelariji Patrijaršije.

Policiju je o tragediji izvestio šef gradilišta, a ubrzo su na mesto nesreće stigli policija, inspekcija rada i tužilac, koji su obavili uviđaj.

Za nekoliko dana, kad bude završena istraga, biće poznati uzroci tragedije. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи