"Kargou" podneo krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović

Zbog zloupotrebe službenog položaja, kompanija "Kargou" podnela je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović. Dobro znaju da posluju na nelegalan način, kršeći važeće zakone, poručuje Ministarstvo.

Kako se navodi u prijavi, Zorana Mihajlović je u decembru 2018. godine van svojih ovlašnjenja izdala nalog zaposlenima u Gradskoj upravi grada Beograda, Sekretarijatu za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda i Sektoru za saobraćajni inspekcijski nadzor da se saradnicima privrednog društva "Kargou" i licima koja sarađuju sa njima, plene vozila.

Krivična prijava podneta je i protiv saobraćajnog inspektora Dragana Marković i više N. N. lica koja su, kako se navodi u saopštenju, po nalogu ministarke Mihajlović, 12. decembra nezakonito oduzela putničko vozilo od saradnika privrednog društva "Kargou" Jovana Šarovića.

Kao dokaz da je ova nezakonita radnja sprovedena po nalogu ministarke Mihajlović, "Kargou" je priložio CD razgovora na kojem se, kako navode, čuje da komunalni policajci govore da "vozilo oduzimaju po nalogu ministarke saobraćaja, da su u pitanju viši interese i da je on samo koleteralna šteta".

"Kargou" je kao dokaz podneo i potvrdu o privremenom oduzimanju vozila, rešenje o privremenom oduzimanju i zapisnik o inspekcijskom nadzoru.

U krivičnoj prijavi je navedeno i da Mihajlovićeva nije uzela u obzir da su u decembru privredno društvo "Kargou" i njegovi partneri poslovali po zakonu, jer je ostavljen rok od tri meseca da se oni prilagode novim propisima Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je donet 29. oktobra 2018. godine.

"Kargou" je pozvao Više javno tužilaštvo da sasluša Zoranu Mihajlović i utvrdi koja je njena funkcija u toj akciji, kao i da sasluša saobraćajnog inspektora Dragana Markovića i ispita ko su bili komunalni policajci koji su postupali zajedno sa njima i ko je bio saobraćajni policajac koji je učestvovao u akciji kao "prikriveni islednik". 

Odgovore na ova pitanja direktno od ministarke članovi Udruženja građana "Kargou" potražiće i na drugom zakazanom protestu ispred Vlade Srbije 15. marta u 15 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво