Napadnuta aktivistkinja Inicijative "Ne davimo Beograd"

Aktivistkinja inicijative "Ne davimo Beograd" Ksenija Radovanović fizički je napadnuta na dodeli Befem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu.

Napad se dogodio u Kulturnom centru Grad, dok je trajao događaj u čast dobitnika i dobitnica nagrada Befema, saopštila je Inicijativa "Ne davimo Beograd".

"Kseniju je bahati gost prvo verbalno vređao, da bi je posle toga i udario i povredio", navodi se u saopštenju.

Događaj je prijavljen obezbeđenju i policiji, koja je izašla na lice mesta. Inicijativa očekuje da napadač bude pronađen u najskorijem roku, budući da se incident desio na javnom skupu, uz veliki broj svedoka.

"Užasnuti smo činjenicom da se ovakav incident desio u jednom sigurnom prostoru, na događaju koji upravo propagira solidarno, ravnopravno i nenasilno društvo, bez straha i osude", navedeno je u saopštenju.

To što je aktivistkinja napadnuta baš na dan žena, ističu, pokazuje koliko je borba za ženska prava stvarna, a nasilje koje žene svakodnevno trpe sveprisutno.

"Ksenija se nalazila na pozornici na kojoj je, zajedno sa ostalim članicama Inicijative ‘Ne davimo Beograd‘, primila nagradu za ‘Podršku feminističkim politikama‘. Zahvaljujemo se organizatorima na nagradi i trudu da ukažu na važnost borbe za ženska prava, a znamo da nas ovakvi napadi i incidenti neće obeshrabriti i uplašiti, već zbližiti i ujediniti u odlučnoj zajedničkoj borbi za ravnopravno i solidarno društvo", zaključeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи