Preminula štićenica Doma za ometene u razvoju u Tutinu

U Domu za lica ometena u razvoju u Tutinu preminula je jedna štićenica, potvrđeno je RTS-u u MUP-u.

Nesrećni slučaj se dogodio u utorak, a u MUP-u kažu da je u pitanju "zadesna smrt".

Devojke S. D. (30) je preminula usled davljenja hranom.

U izveštaju se navodi da je negovatelj reagovao brzo, a lekar ukazao reanimaciju.

Slučaj je prijavljen policiji i u toku je obdukcija.

Ovo je treći smrtni slučaj u ovom Domu, a Ministarstvo za rad saopštilo je da će nadležna inspekcija sutra obaviti redovan ispekcijski nadzor.

U saopštenju Ministarstva dodaje se da je ispekcija obavljala redovne i vanredne nadzore tokom prošle godine tokom kojih nije bilo uočenih nepravilnosti.

Kako se navodi u saopštenju, v. d. direktor Doma u Tutinu Omer Đondić informisao je resorno Ministarstvo da su u sva tri nemila slučaja sprovedene sve zakonske mere, i sve procedure u skladu sa kadrovskim i tehničkim mogućnostima.

U saopštenju ministarstvo ističe da je tokom 2017. godine izvršen inspekcijski nadzor nad radom Doma, nakon čega je došlo do smene tadašnjeg direktora.

Dana 3. novembra 2017. godine imenovan je Omer Đondić za v. d. direktora, podseća se u saopštenju.

Tokom 2018. godine izvšena su dva inspekcijaska nadzora.

Inspekcijski nadzor po prijavi nakon jedne povrede korisnika i dve smrti, izvršen je u julu prošle godine kada je dokazano da nije bilo propusta.

Redovnim inspekcijskim nadzorom u oktobru 2018. godine utvrđeno je da postoji određeni napredak u odnosu na prethodni period, ali je potrebno i dalje intenzivno raditi na unapređenju uslova smeštaja u Dom, zaključuje se u saopštenju ministarstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара