Tužilaštvo traži osam godina zatvora za nesreću u Donjem Međurovu

Protiv vozača autobusa "Niš ekspresa", koji je učestvovao u nesreći na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog.

Tužilaštvo traži da se vozač nakon suđenja proglasi krivim i osudi na osmogodišnju kaznu zatvora, kao i da mu se na pet godina zabrani korišćenje dozvole "D" kategorije.

Tridestjednogodišnji vozač tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Osnovno javno tužilaštvo je, takođe, predložilo da se vozaču produži pritvor zbog opasnosti od bekstva.

U optužnom predlogu se navodi da se vozač nije pridržavao saobraćajnih propisa i time ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost živote putnika.

U nalazu stalnog sudskog veštaka za oblast saobraćaja navodi se da je, prema podacima iz tahografskog uloška autobusa, uzrok saobraćajne nezgode nezaustavljanje ispred znaka "Stop" i nepoštovanje prvenstva prolaza nailazećem vozu.

Tužilaštvo je, takođe, utvrdilo da vozač nije do sada osuđivan.

Na osnovu nalaza toksikologa Zavoda za sudsku medicinu u Nišu ustanovljeno je da nije bio u alkoholisan stanju, a na osnovu izveštaja "Niš ekspresa" da je autobus redovno održavan.

Prema izveštaju Direkcije za izgradnju grada Niša, utvrđeno je da je deonica propisno obeležena saobraćajnom signalizacijom. 

U sudaru autobusa i voza na pružnom prelazu 21. decembra prošle godine poginulo je sedam osoba.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи