Zaplenjeno pet tona duvana u Šapcu, uhapšeno šestoro

Policija u Šapcu zaplenila oko pet tona duvana čija se vrednost procenjuje na 3,7 miliona dinara i uhapsili šest osoba iz okoline Vladimiraca i Šapca.

Policija je u radionici, u okolini Šapca, pronašla 2.290 kilograma duvana u listu i 2.638 kilograma rezanog duvana, kao i mašinu za oštrenje noževa, 17 noževa za rezanje duvana i vagu za merenje.

Tom prilikom, uhapšeni su V. S. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, S. S. (1995), Ž. U. (1976) i D. I. (1998), koji se sumnjiče za krivično delo nedozvoljena proizvodnja pomaganjem, kao i Đ. F. (1984) i V. I. (1957) kojima se na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe.

Sumnja se da je V.S. nabavila duvan u cilju dalje prodaje, a da su joj S. S., Ž. U. i D. I. pomagali prilikom rezanja duvana.

V. I. se tereti da je tokom 2014. godine objekat u kome je pronađen duvan iznajmio Đ. F. a on početkom ove godine V. S. koja je objekat koristila za rezanje duvana.

Sumnja se da su oni na ovaj način, zbog neuplaćenih akciza, oštetili budžet Republike Srbije za 24,2 miliona dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара