Seljimi dobio poziv za razgovor u Tužilaštvu

Bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Sulejman Seljimi izjavio je da je dobio poziv za razgovor sa tužilaštvom specijalnog suda za ratne zločine počinjene na Kosovu, navode prištinski mediji.

Sulejman Snjljimi, kako se navodi, očekuje da će razgovor biti obavljen sledeće nedelje i da ne zna u kakvom svojstvu je dobio poziv.

Inače, Inicijativa mladih za ljudska prava – Kosovo i Inicijativa mladih za ljudska prava – Srbija osudile su i saopštile da se protive odluci Ramuša Haradinaja da imenuje Seljimija za svog političkog savetnika.

Podsećaju da je odluka usledila nekoliko dana nakon što je Seljimi pušten na uslovnu slobodu, pošto je odslužio više od pet godina zatvora, a da je osuđen za ratne zločine protiv civilnog stanovništva tokom 1998-1999. godine.

Seljimi je, inače, osuđen u slučaju "Drenička grupa", u kojem je deset pripadnika bivše tzv. Oslobodilačke vojske Kosova osuđeno zbog zločina nad civilima tokom konflikta 1998-1999. godine.

Seljimi, bivši ambasador Prištine u Albaniji i po rasformiranju OVK komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, osuđen je 2016. godine za mučenje civilnog zatvorenika u improvizovanom logoru OVK u selu Likovac, u opštini Srbica 1998. i početkom 1999. godine.

Njegova kazna je u žalbenom postupku smanjena na pet godina i tri meseca zatvora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара