Saslušanje mladića zbog improvizovanih vešala

Policija je identifikovala dvojicu mladića koji su nosili improvizovana vešala na protestu u subotu u Beogradu, saznaje RTS. Jednom od njih je nakon saslušanja određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, dok je drugi priveden Višem tužilaštvu u Katanićevoj ulici.

S. G. je osumnjičen za nošenje improvizovanih vešala na protestu "Jedan od pet miliona", 2. februara. Uhapšen je po nalogu tužilaštva, odnosno njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, saznaje Tanjug.

Drugi osumnjičeni N. P. je priveden Višem tužilaštvu u Katanićevoj ulici.

S. G. će u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija.

Mediji su preneli da je N. P. maloletan, pa bi na njega trebalo da se primeni drugačija procedura.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo iz člana 387 (rasna i druga diskirimnacija), rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Krivični zakonik Srbije propisao je šest stavova za ovo krivično delo, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a za teže oblike od šest meseci do pet godina zatvora.

Zbog velikog uznemirenja javnosti, policija je juče najavila intenzivnu potragu za licima koja su nosila vešala ulicama Beograda.

Državna sekretarka u MUP-u Srbije Biljana Popović Ivković potvrdila je ranije danas da su identifikovani mladići koji su nosili improvizovana vešala na protestima u subotu u Beogradu i da je, kako je potvrdila, reč o pristalicama pokreta Dveri i Saveza za Srbiju, prenosi Tanjug.

Kaže i da je uhapšena i osoba naoružana automatskim oružjem koja je pretila vešanjem sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao i osoba koja je pretila ćerki i sinu predsednika države.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da deo opozicije koji protestuje ne poštuje nijedan drugačiji stav i da, u nemogućnosti da odgovore na rezultate Vlade, vode politiku linča.

"Iza nas je jako težak vikend. U subotu su se pojavila vešala na ulicama, ta nemoć prerasta u agresiju, to je politika linča. Izuzetno je teško raditi u ovakvim uslovima. Došli smo do toga da oni iznose vešala na ulice, a danas su pod punom ratnom opremom pretili sinu predsednika države Aleksandra Vučića", rekla je Brnabićeva sinoć gostujući na TV Pink

Na društvenim mrežama u nedelju pojavile su se fotografije sa protesta u Beogradu od subote na kojima se vide vešala na stubu koji nosi jedan od učesnika protesta.

Zbog vešala na Terazijama, pretnji vešanjem sinu predsednika Republike, kao i zbog akcije ispred javnog servisa u kojoj su pojedini učesnici sa fantomkama oblepili zgradu RTS-a, stigle su brojne osude u javnosti na društvenim mrežama i u medijima.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво