Stari trg, spaseni svi rudari

Evakuisano je svih 100 rudara rudnika Trepča-jug koji su ostali zarobljeni u oknu na nekih 700 metara ispod površine posle kvara električne mreže, javili su prištinski mediji.

Rudari, koji su u trenutku kvara radili na nekoliko nivoa oko 700 metara ispod površine, izvučeni su posle višečasovne akcije, javlja prištinska Koha.

Oko 100 rudara ostalo je zbog nestanka struje zarobljeno 700 metara ispod zemlje u rudniku Trepča, ali njihovi životi ni jednog trenutka nisu bili ugroženi jer Stari trg ima prirodnu ventilaciju.

Nije bilo povređenih rudara, a problemi u rudniku nastali su pošto je eksplodirao transformator.

Rudnik Stari trg je deo Kombinata Trepča-jug koji kontrolišu Albanci, dok Trepču sever kontrolišu Srbi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи