Uhapšena grupa osumnjičena za krijumčarenje migranata

U Beogradu, Lazarevcu i Aranđelovcu uhapšeno je šest članova organizovane kriminalne grupe, koja je u julu i avgustu prošle godine prokrijumčarila 42 migranata iz Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Uhapšeni S. A., V. D., M. V., G. M., V. Ž. i P. A. se sumnjiče da su od 17. jula do 28. avgusta prošle godine prokrijumčarila 42 migranata, iz Srbije na teritoriju – BiH, Hrvatske i Mađarske, radi daljeg tranzita do neke od zemalja Evropske unije.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je predvodio osumnjičeni S. A. krijumčarili su državljane Pakistana, Avganistana, Irana i Sirije na taj način što su uz pomoć svojih veza sa stranim državljanima iz Pakistana pronalazili migrante zainteresovane za odlazak u zemlje Evropske unije, a zatim organizovali ilegalno prebacivanje stranih državljana iz Srbije, na teritoriju BiH, Hrvatske i Mađarske, a potom i prihvat na teritoriju Hrvatske i Mađarske radi daljeg tranzita migranata do neke od zemalja Evropske unije.

"Imovinska korist koju su ostvarili članovi organizovane kriminalne grupe za izvršen tranzit migranata kretala se oko 700 evra po jednom migrantu, dok je organizator ostvarivao imovinsku korist u za sada neutvrđenom iznosu", navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih lica pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica.

Svi uhapšeni su uz krivičnu prijavu sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti saslušani.

Akciju hapšenja nakon višemesečne međunarodne istrage sproveli su – Policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenje za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, Stalna udarna grupa za suzbijanje krijumčarenja ljudi u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu i policijama Mađarske i Hrvatske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво