Zeri: Tužilaštvu stigli odgovori iz Beograda u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića

Kosovsko specijalno tužilaštvo saopštilo je da je primilo nekoliko odgovora na pitanja koja su bila upućena nadležnim organima Srbije, a u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića.

U vezi sa prvim zahtevom koji se odnosi na listing telefonskih poziva, SMS i mejlove iz Ivanovićevog telefona, srpske vlasti su, kako se navodi, uputile kosovosko tužilastvo da se obrati Telekomu Srbije (MTS) u severnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi prištinski Zeri.

Na zahtev kosovskog tužilaštva, navodi se, zamenik tužioca protiv organizovanog kriminala u Beogradu intervjuisao je svedoka Sašu Jankovića, a kopije zapisnika dostavljene su kosovskom Specijalnom tužilaštvu.

Srpski organi su, navodi se između ostalog u saopštenju tužilaštva, nakon zahteva tužilaštva da ispitaju klonirane metke koji su pronađeni na mestu gde je ubijen Ivanović, izvršili ispitivanje i ustanovili da oružje iz kojeg je pucano nije korišćeno ni u jednom drugom slučaju u Srbiji.

U saopštenju se navodi i da će svi ovi nalazi biti deo spisa predmeta ubistva Olivera Ivanovića, te da je kosovsko tužilaštvo spremno da nastavi saradnju sa srpskim nadležnim organima kako bi se rasvetlilo ovo ubistvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво