Uhapšene četiri osobe osumnjičene za primanje i davanje mita

Četiri osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela – primanje i davanje mita, saopštio je MUP.

Uhapšeni su – V. K. (61) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, D.J. (64) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u pomaganju, kao i I.Đ. (58) i A. M. (45) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.

V. K. se tereti da je u septembru i oktobru prošle godine, u svojstvu lekara specijaliste-veštaka u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, preko osumnjičenog D. J. zahtevao i primio novac u iznosu od 96.000 dinara od A. M. i 300 evra od I. Đ. da bi doneo pozitivan nalaz u vezi sa zahtevima za priznavanje prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica, saopštio je saopštio MUP.

Sumnja se da je V. K. nakon izvršenja ovog krivičnog dela podelio novac sa osumnjičenim D. J.

Osumnjičeni su privedeni nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво