Ljuštaku odlučio da se brani ćutanjem

Bivši komandant tzv. OVK Sami Ljuštaku odlučio je da se brani ćutanjem na saslušanju koje je održano u Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu.

Saslušanje je trajalo kratko, svega tri sata, prenosi prištinska Koha onlajn.

KTV je, pozivajući se na svoja saznanja, javila da je Ljuštaku, koji je bio zadužen za operativnu zonu Drenica, odlučio da se brani ćutanjem.

Pozivajući se na izvore bliske Specijalnom sudu, ova televizija prenela je da je zato saslušanje i trajalo kratko u odnosu na saslušanje komandanta Rustema Mustafe.

Mustafa je, naime, saslušavan dva gotovo cela dana, odnosno više od 16 sati.

S obzirom na odluku da se brani ćutanjem, Ljuštaku će se, kako se navodi, odmah vratiti na Kosovo.

Ismail Tara u Hagu 17. februara

U nizu bivših pripadnika tzv. OVK, koji će biti saslušan u Hagu je i bivši komandant OVK u zoni Orahovca, Ismet Tara, poznatiji kao komandant Hodža.

Tara će biće saslušan u Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu, 17 februara.

"Ponosan sam na veliku beskompromisnu pomoć albanskog naroda i borbu boraca za slobodu Kosova", rekao je Tara, preneo je prištinski portal Zeri.

Njega je tužilaštvo na saslušanje pozvalo kao osumnjičenog, a Zeri primećuje da će Tara biti saslušan 17. februara. Toga dana 2008. Priština je donela jednostranu odluku o proglašenju kosovske nezavisnosti.

Poziv je komandantu Hodži stigao 20. decembra prošle godine.

Tara je jedan u nizu bivših pripadnika tzv. OVK, koji će biti saslušan u Hagu o okolnostima pod kojima je OVK vršila ratne zločine nad – Srbima, nelojalnim Albancima i pripadnicima drugih manjinskih zajednica, a očekuje se da će ih biti pozvano oko 100. 

Saslušanja bivških pripadnika tzv. OVK počela su 14. januara u Hagu i do sada su saslušani komandanti Lapa i Drenice – Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku.

Za sada je samo Sabahajdin Cena saslušan u kanelarije specijalnog tužilaštva u Prištini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво