Ukinut pritvor vozaču "hamera", oduzeta mu dozvola

Aleksandru Šotri koji se sumnjiči da je vozio džip "hamer" i njime u decembru napravio niz incidentata u centru Beograda ukinut je pritvor i on je u utorak pušten da se brani sa slobode.

Pritvor mu je ukinut jer su u istrazi ispitani svi svedoci, a bio mu je određen, kako ne bi mogao da utiče na svedoke.

Na predlog Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu Šotri je nakon ukidanja pritovra sud izrekao zabranu napustanja boravišta, oduzimanje pasoša i vozačke dozvole, rekla je portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić.

Odluka o optuženju očekuje se narednih dana.

Šotra se na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

Tereti se da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

MUP je nakon hapšenja Šotre u decembru saopštio da je vozač "hamera" u subotu vozilom izazvao nekoliko incidenata, najpre tako što je u Terazijskom tunelu zakačio i oštetio nekoliko automobila, a potom je, kako se sumnja, prošao Svetogorskom ulicom, gde je na raskrsnici sa Palmotićevom ulicom srušio semafor i stubiće.

Nakon toga je, kako se sumnja, udario vozilom u kiosk u kojem je bila radnica, koja je lakše povređena, a potom i u zid, navodi se u saopštenju MUP-a.

Mediji su preneli da Aleksandar Šotra rođeni brat poznatog stend ap komičara Olivera Šotre i sin biznismena Rajka Šotre.

Navode i da se sam u pratnji advokata prijavio policiji u policijskoj stanici "Stari grad".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво