Optužen zbog pretnji Tatjani Vojtehovski i njenoj ćerki

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv Branka Tomića kojim ga tereti zbog pretnji novinarki Tatjani Vojtehovski i njenoj ćerki putem društvene mreže "Tviter", a sud mu je produžio pritvor.

Tomiću (36) iz Majdanpeka se na teret stavljaju dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti, od kojih je za lakši oblik zaprećena kazna zatvora do tri godine, a za drugo, težeg oblika, od jedne do osam godina zatvora.

Viši sud u Beogradu mu je danas produžio pritvor zbog postojanja opasnosti da će u krakom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Tomić se sumnjiči da je 25. i 26. decembra 2018. godine uputio pretnje Tatjani i Tijani Vojtehovski putem Tvitera.

On je uhapšen 28. decembra, a procesuiran je u Beogradu u sedištu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

U narednom periodu Viši sud treba da zakaže početak suđenja u ovom slučaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи