Zvonko Veselinović osuđen na dve godine zatvora

Pred Višim sudom u Pirotu, na ponovljenom suđenju, Zvonko Veselinović, Goran Makragić i Ivan Stamenović osuđeni su na kazne zatvora od po dve godine za nelegalno iskopavanje šljunka. Milan Radoičić, kum Zvonka Veselinovića oslobođen je krivične odgovornosti.

Prvi postupak vođen je 2017. godine pred Višim sudom u Pirotu i tada su sva četvorica oslobođena ali je Apelacioni sud u Nišu naložio ponavljanje suđenja..

U ponovljenom postupku sud je ustanovio da je Veselinović obezbedio šlepere, kamione i drugu mehanizaciju, da je Stamenović otkupljivao njive i bio zadužen za dokumentaciju, dok je sav posao išao preko Makragićeve firme.

Okrivljenima je oduzeta dobit koju su zaradili na ovom poslu i to više od 23 miliona dinara a takođe su dužni da plate naknadu za korišćenje mineralnih sirovina i promenu namene obradivog zemljišta.

Presuda nije konačna jer će o njoj odlučivati Apelacioni sud u Nišu.

Veselinoviću, Radoičiću, Goranu Makragiću i Ivanu Stamenoviću sudilo se zbog malverzacija tokom poslova na izgradnji deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи