Najsu za odbranu Ljuštakua 2.200 evra po danu

Džefri Najs, koji će pred Specijalnim sudom u Hagu braniti bivšeg pripadnika OVK Samija Ljuštakua, tražio je od kosovskog tima 2.200 evra po danu i nadoknadu putnih troškova, piše "Zeri".

List podseća da je Najs u Haškom tribunalu bio tužilac u postupku nekadašnjem predsedniku Srbije i SRJ Slobodanu Miloševiću, kojeg je nazivao "balkanskim kasapinom" i tvrdio da ima dokaze za njegove navodne zločine.

Podseća se takođe da Milošević nije doživeo presudu Haškog tribuna.

Najsa je kao advokata sada angažovao Sami Ljuštaku koj se borio protiv, kako se navodi, režima Miloševića.

On će predstavljati odbranu za bivšeg komandanta Dreničke zone, pred Specijalizovanim većima u Hagu.

Džerfi Najs će od sada pa nadalje biti u kosovskom timu i to ne samo u odbrani Ljuštakua.

Zeri piše da je to potvrdio i Driton Ljajči koji vodi Kancelariju zaduženu za pomoć optuženim pripadnicima OVK.

Ljajči je rekao da je Džefri Najs je angažovan da bude deo odbrane komandanta Dreničke zone, Samija Ljuštakua.

Kada je reč o sredstvima, koja su potrebna da bi se platio advokat kakav je Džefri Najs, ona će biti dodeljena iz kosovskog budžeta. Prema dokumentu koji poseduje Kancelarija za zaštitu optuženih, vidi se da je Britanac tražio 2.200 evra za dan odbrane Ljuštakua, kao i za putne troškove.

"Novac je opredeljen i očekujemo da se susretnemo sa advokatom Najsom u Hagu. Ali, čekamo i na usvajanje kosovskog budžeta kako bi sve bilo u redu", naveo je Ljajči.

Dodao je da će se usvajanjem budžeta opredeliti i svota za platu Najsa i ostale advokate koji su angažovani u tom procesu.

Specijalni sud je osnovan u avgustu 2015. godine, a ovaj organ je posle više od dve godine počeo da poziva na ispitivanje bivše pripadnike i komandante OVK-a.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво