Pritvor uhapšenima tokom velike policijske akcije

Petru Guzijanu i Alenu Cigleru uhapšenima tokom velike akcije policije, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor. Za Čabom Derom raspisana je poternica. Određen pritvor do tri meseca za trojicu osumnjičenih za dilovanje heroina.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor Petru Guzijanu, sinu ubijenog Jovana Guzijana Cunera, osumnjičenog da je pokušao da ubije Dragana Miladinovića Gageca, bivšeg pripadnika zemunskog klana prošle godine u avgustu.

Portparolka suda Bojana Stanković izjavila je Tanjugu da je Guzijanu određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke kao i da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Petar Guzijan se sumnjiči da je u avgustu prošle godine u Bulevaru Mihajla Pupina bio suvozač u automobilu iz kojeg je pucano na Miladinovića, koji je bio na motoru. Strelci su Milovanovića promašili.

Guzijan je uhapšen u petak u velikoj akciji policije na suzbijanju teških krivičnih dela.

Raspisana poternica za Derom

Za Čabom Derom raspisana je poternica zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva na Nebojšu Miloševića na Banovom Brdu 5. januara, dok je njegovom saučesniku Alenu Cigleru zvanom Mačka određen pritvor.

"Viši sud u Beogradu je odredio pritvor Deru i naložio raspisivanje poternice jer je u bekstvu", rekla je Tanjugu Stankovićeva.

Der i Cigler se sumnjiče za krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu.

Ovo ubistvo je zabeleženo kamerom sa okolne zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlači pištolj iz torbe i puca u njega, potom ulazi u vozilo i beži u nepoznatom pravcu.

Mediji pišu da je Čaba Der plaćeni ubica koji je pre oko godinu dana izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Cigler je uhapšen u Subotici, a sumnja se da je on vozio automobil "punto" kojim se Der dovezao do mesta zločina. Vozilo je pronađeno u Beogradu.

Cigler je u oktobru prošle godine izašao sa višegodišnje robije.

Pritvor do tri meseca za dilere heroina

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca za trojicu osumnjičenih za dilovanje heroina koji su uhapšeni pre dva dana u velikoj policijskoj akciji.

Pritvor je određen Draganu Jankovu, Stevici Mitiću i Slavku Simiću.

Portparol suda Bojana Stanković izjavila je Tanjugu da je sudija za prethodni postipak osumnjičenima odredio pritvor zbog opasnosti da bi mogli da ponove krivično delo, a jednom od njih i jer bi mogao da utoče na svedoke.

Njima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi.

Prilikom pretresa, policija je od njih pronašla i zaplenila oko 260 paketića heroina.

U redovonom postupku biće procesuirano i pet osimnjičenih za kupovinu heroina, koji će se braniti sa slobode.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво