Dvojica komandanata OVK u nedelju u Hagu, Ljuštaku angažovao Džefrija Najsa

Bivši komandanti tzv. OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa u nedelju će otputovati u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu.

Nekadašnji tužilac Haškog tribunala Džefri Najs braniće bivšeg komandanta OVK Samija Ljuštakua pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu, prenosi prištinski Ekspres.

Ljuštaku je potvrdio da je angažovao Džefrija Najsa, britanskog pravnika za kojeg je prištinska štampa pisala da ga je tadašnji premijer Hašim Tači angažovao da pripremi odbranu bivših članova tzv. OVK, ali da je saradnja prekinuta zbog duga.

Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa sutra će redovnom avionskom linijom otputovati u Hag, rekao je advokat Arijanit Koci za sajt prištinske Kohe.

"Sutra ću zajedno sa svojim klijentima Samijem Ljuštakom i Rustemom Mustafom otputovati u Hag. Odletećemo redovnom linijom, a ne privatnom kako je ranije objavljeno", rekao je Koci.

Ljuštaku i Mustafa su jedni od bivših vođa tzv. OVK koji su dobili poziv Specijalnog suda.

Prištinska Gazeta Blic objavila je tvrdnje poslanika Inicijative za Kosovo Miljajima Zeke da je u Prištinu stigao poziv i za predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija, ali da ne zna da li ga je Veselji primio.

Ove navode nisu komentarisali ni u Veseljijevom kabinetu, ni u stranci DPK.

Zeka, takođe, kaže da poziv može da očekuje i kosovski predsednik Hašim Tači, te da je on već angažovao advokate. Tvrdi da je Tači dva ili tri puta imao kontakte sa predstavnicima ovog suda.

broj komentara 6 pošalji komentar
(nedelja, 13. jan 2019, 12:29)
anonymous Lala [neregistrovani]

E da,

Haag , velika je to" berza rada " možda će i Gos'n Merona neko od ovih zločinaca (nebi me iznenadilo ) angažovati da ga brani .

(nedelja, 13. jan 2019, 00:33)
anonymous [neregistrovani]

Potvrda

Samo potvrda, da su ga ti isti plaćali i kada je bio tužilac. Pametnom dosta. A oni odoše samo da prodju legalnu proceduru i da se mogu legalno kretati kao slobodni ljudi.

(subota, 12. jan 2019, 22:05)
anonymous [neregistrovani]

I to smo docekali...

...da bivsi tuzilac brani zlocince.Mozda nekoga cudi,a mozda mnoge i ne!
Mozda ovo sve govori o Haskom sudu i njegovom odnosu prema dogadjajima na prostoru bivse SFRJ.

(subota, 12. jan 2019, 21:57)
anonymous [neregistrovani]

HAG?

Biće isto kao sa Haradinajem... Ne znam da li taj Hag nama u Srbiji bilo šta više znači i da neko veruje u pravdu u tom sudu..

(subota, 12. jan 2019, 21:57)
anonymous [neregistrovani]

Bice , nista

Ovo je samo predstava za javnost, a i da se oslobode optuzbi i tako docara situacija da je tzv. OVK bezgresna.

(subota, 12. jan 2019, 21:44)
Djekna [neregistrovani]

Sumnjivo mi

Meni bre ovo nesto sumnjivo da oni ovako olako odlaze u Hag pred sud. Niko da se buni, niko da protestuje, niko da pobegne,... Bojim se da svi oni unapred vec znaju da ce biti oslobodjeni svih optuzbi, pa onda zasto da ne odu?