Suđenje "škaljarcima" odloženo, Nilović ponovo uhapšen

Viši sud u Beogradu odložio je za 1. mart suđenje dvojici optuženih za nedozvoljeno nošenje oružja, koji su 2017. godine uhapšeni u beogradskom restoranu "Durmitor". Za njih mediji pišu da su pripadnici takozvanog "škaljarskog klana" iz Crne Gore.

Suđenje je odloženo Mitru Muratoviću i Milošu Niloviću, jer je Nilović uhapšen u sredu i zadržan u policiji, a inače se branio sa slobode. Više detalja o njegovom hapšenju nije saopšteno.

Na sledećem suđenju očekuje se ispitivanje veštaka za DNK.

U akciji "Durmitor" je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo Muratović, Nilović i Ilija Zec.

Zec je, međutim, u maju 2018. na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

Pri hapšenju su kod Muratovića pronađena dva pištolja. Tužilaštvo smatra da je on vlasnik jednog, dok su drugi pištolj naizmenično nosili on i Nilović.

Na suđenju u julu, veštak je obznanio da je tokom veštačenja došlo do propusta i da je na pištolju koji je pronađen kod Muratovića, nađen i DNK M. V, koji je takođe uhapšen u akciji "Durmitor", ali nije optužen.

Tužilaštvo je nakon toga, predložilo novo veštačenje da bi se otklonile nejasnoće, a to veštačenje treba da bude predstavljeno na sledećem suđenju.

Muratović je na početku suđenja u maju prošle godine negirao krivično delo tvrdeći da je krenuo da preda oružje u policijsku stanicu preko puta restorana, ali da je uhapšen pre nego što je uspeo da to uradi.

On je u pritvoru od hapšenja 1. juna 2017, zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja.

Muratović i Nilović optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Škaljarski klan" se inače u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika, a pojedinim pripadnicima je nedavno zabranjen ulazak u Srbiju odlukom nadležnih u MUP-u.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво