Povratak u zatvor – otmica, iznuda, pretnje

Nenad Radović, koji je 2003. godine uspeo da pobegne iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je izdržavao 10-godišnju kaznu i potom počinio niz krivičnih dela dok je bio u bekstvu, pravosnažno je osuđen na još sedam godina zatvora.

Na jedinstevnu kaznu od sedam godina i novčanu kaznu od 40.000 dinara, Nenad Radović osuđen je zbog dve otmice tokom 2009. godine, prevare i falsifikovanih isprava.

Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu iz septembra prošle godine i pravosnažno ga osudio na pomenute kazne.

Radović je, prema pisanju medija, 2003. godine pobegao iz zatvora, gde je od 1997. godine služio 10-godišnju kaznu na koju je bio osuđen zbog razbojništava, nelegalnog posedovanja oružja, falsifikovanja dokumenata.

Posle hapšenja 2010. godine vraćen je u zatvor na odsluženje te kazne.

U presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je Radović osuđen jer je sa još dvojicom N. N. lica 7. avgusta 2009. godine u Dobanovcima oteo I. V. u nameri da od njega iznudi 50.000 evra, kao i jer je sa N. N. "Milanom" 16. decembra iste godine u Dobanovcima oteo S. Đ. u nameri da i od njega iznude istu sumu novca.

Oštećene su tukli, vezivali i pretili im ubistvom.

Prema stavu Apelacionog suda, za Radovića nije bilo olakšavajućih okolnosti, dok su otežavajuće okolnosti njegov raniji život, kao i upornost i bezobzirnost pri izvršenju krivičnih dela otmice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво