Šest godina zatvora lažnoj sestri navodnog šefa BIA

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest godina zatvora Radmilu Ikić, jer je dovela u zabludu jednu Beograđanku da joj isplati 80.000 evra za kupovinu vile na Dedinju. Osuđena se lažno predstavljala kao bivša žena tužioca Miljka Radisavljevića i sestra navodnog šefa BIA Aleksandra Tomića.

Radmili Ikić je, pored zatvorske kazne od šest godina, izrečena i novčana kazna od 100.000 dinara. Takođe je obavezana da oštećenoj ženi N. Z. plati 9.552.000 dinara u roku od godinu dana od pravosnažnosti presude.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu od 21. septembra ove godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Radmila Ikić je osuđena jer je, prema presudi, od februara do kraja avgusta 2016. godine lažima dovela u zabludu N. Z. tako što je krajem februara 2016. godine, nakon smrti oca oštećene, došla u njenu porodičnu kuću u Beogradu, predstavljajući se da je sestra oštećene.

Rekla joj je da radi kao tužilac u Palati pravde, da joj je život ugrožen zbog presude Joci Amsterdamu, zbog čega krije identitet.

Oštećenoj je pričala i kako se razvodi od tužioca Miljka Radisavljevića, da joj muž ne dâ da uđe u stan, da nema gde, da joj je brat Aleksandar Tomić, direktor BIA, u šta je oštećena poverovala i primila je u kuću, navodi se u presudi.

Nakon toga je obećala oštećenoj da će joj zaposliti ćerku i njenog dečka u "Er Srbiji", kod svog "verenika" Daneta Kondića.

Pošto je oštećena u maju 2016. godine prodala nasleđenu kuću, Ikićeva joj je rekla da ima nameru da preko kućnog prijatelja, advokata Gorana Petronijevića, i svog brata Aleksandra Tomića kupi kuću na Dedinju po povoljnim uslovima.

Oštećenoj je ponudila da kupe kuću po pola, za iznos od 80.000 evra.

Prevarena žena joj je od početka juna do kraja avgusta u prisustvu dva svedoka na ruke predala za kupovinu vile u dva navrata iznos od ukupno 80.000 evra, navodi se u presudi.

Radmili Ikić, prema pisanju medija, nije prvi put da vara ljude u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара