Uhapšeno troje zbog poreske utaje i pranja novca

Kraljevačka policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su počinile poresku utaju, pranje novca i zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Uhapšeni su M. P. (58) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i pranje novca, R. L. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca i pranje novca u saizvršilaštvu i B. J. (64) zbog sumnje da je počinio krivična dela pranje novca u saizvršilaštvu i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni R. L., kao odgovorno lice preduzeća "Deni stil" i Nacionalne zadruge "Spas", i B.J., kao odgovorno lice preduzeća "Er Palas", osumnjičeni su da su 2017. i 2018. godine sačinjavali izlazne račune prema preduzeću "Mom Pan", čije je odgovorno lice osumnjičeni M.P., a u koje su unosili podatke neistinite sadržine.

Kako se sumnja, iako su znali da do stvarnog prometa robe nije došlo i da se radi o simulovanim poslovnim odnosima, oni su knjižili fakture na osnovu kojih su potom na račune preduzeća "Deni stil", "Er Palas" i Nacionalne zadruge "Spas" primili uplate od preduzeća "Mom Pan" u ukupnom iznosu od oko 45 miliona dinara.

R. L. i B. J. se terete da su potom uplaćeni novac podizali sa računa preduzeća i davali ga na ruke osumnjičenom M. P., za šta su uzimali kao naknadu za izvršenu uslugu po jednoj isplati od dva do četiri odsto.

Osumnjičeni M. P. se, takođe, tereti da je poreskom utajom oštetio budžet Republike Srbije za ukupan iznos od 8.223.722 dinara.

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privideni Višem javnom tužilaštvom u Kraljevu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се